Alles Over De Reis Zoek een kaart in een enorm veld - Alles Over De Reis Banier

Bijbelse archeologie


Bijbelse Archeologie

Hoe zit het met Bijbelse archeologie? Wat zeggen de laatste ontdekkingen over de integriteit van de Bijbel?

Ik moet zeggen dat ik veel plezier had aan het lezen van de Bijbel als een historisch boek. Nu ik gerustgesteld was wat betreft de integriteit van de vertalingen, begon ik dieper te graven en nam ik de Bijbelse presentatie van de oude wereld in me op. De Bijbel bleek erg af te wijken van de andere “heilige boeken” die ik had gelezen, omdat die vooral de filosofie en de noties van transcendentalisme leken te benadrukken. De schrijvers van de Bijbel leken een solide begrip te hebben van de mensen, plaatsen en gebeurtenissen in de geschiedenis.

Hoe zit het met de geleerden die de historische waarheid van de Bijbel in diskrediet proberen te brengen vanwege een gebrek aan archeologisch bewijs voor de verscheidene beschavingen, steden en leiders die in het Oude Testament genoemd worden? In mijn archeologische studies leken deze “academici” nu en dan naar boven te komen. En en ik moet zeggen, zij klonken behoorlijk geloofwaardig. Ik besloot me even terug te trekken uit de Bijbel en terug te gaan naar de archeologische boeken…

Eén van de meest onthullende zaken van de bestudering van de Bijbelse archeologie is de realisatie dat de wetenschappelijke discipline eigenlijk niet bestond tot ongeveer 150 jaar geleden. Archeologie was niet eens een “zachte” wetenschap vóór de 19e eeuw; het was slechts een zoektocht naar schatten door onafhankelijk zoekende opportunisten. Hierdoor waren vele opgravingen knoeiwerk en gingen vele ontdekkingen verloren. Met de groei van de academische interesse en de proliferatie van de technologische hulpmiddelen werd in de vorige eeuw een systematische archeologische benadering gelanceerd, die veel over de oude wereld heeft onthuld.


Nou, wat heeft de Bijbelse archeologie dan onthuld over de tijden van het Oude Testament?!Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutTheJourney.org, Alle rechten voorbehouden