De Oorsprong van het Leven

De Oorsprong van het Leven

 
U bent hier: De Reis >> De Oorsprong van het Leven

De Oorsprong van het Leven – Wat is de Nieuwste Theorie?

In het algemeen is de evolutietheorie nog steeds de fundering van het wetenschappelijke wereldbeeld van vandaag. Het merendeel van de tekstboeken leert ons dat organisch leven voortkwam uit anorganisch materiaal via een uitsluitend natuurlijk mechanisme in een pre-biotische aarde. Vervolgens ontwikkelde die oorspronkelijke levensvorm zich tot complexere levensvormen middels een proces van willekeurige mutaties en natuurlijke selectie. Samengevat, de wetenschappelijke meerderheidshypothese is dat over een lange tijdsperiode alles wat wij om ons heen zien werd gecreëerd door materie die willekeurig inwerkte op andere materie.

Dat is zo ongeveer wat ik me er van herinner – geen grote verandering hier…

Wacht! Mijn sceptische brein begon te malen…

Hoe kan niks exploderen? Waar kwam al die massa en energie vandaan? Wat veroorzaakte het vrijkomen ervan? Hoe organiseerde deze explosie van alles zich (uit het niets)? Hoe kan eenvoud complexiteit worden? Waar kwamen de chemische elementen vandaan? Waar kwamen de wiskundige wetten en fysische eigenschappen vandaan? Hoe verklaren we het ontwerp, de complexiteit en de precieze afstelling die kenmerkend zijn voor de spiraalvormige sterrenstelsels, de zonnestelsels en de sterren?

Hoe ontstond leven uit gesteente? Hoe veranderde een reptiel in een vogel? Waarom zien we vandaag reptielen niet veranderen in vogels? Waarom hebben we geen tussenvormen in onze musea? Waarom hebben we nooit gunstig uitwerkende mutaties waargenomen? Waar komt de informatiecode in DNA vandaan? Waar kwam de taalkundige conventie vandaan die DNA interpreteert? Hoe kunnen we de willekeurige ontwikkeling verklaren van het menselijk oog, voortplantingssystemen, spijsverteringssystemen, hersenen, hart en longen? Kunnen deze dingen zich daadwerkelijk geleidelijk en ‘random’ ontwikkelen met het verstrijken der tijd?

Tjonge! Wat was er met me aan het gebeuren?

Mijn bewustzijn was werkerlijk een stroom van scepticisme aan het bevaren. Alles dat ik wist (en dacht dat te weten) over de wereld om me heen was niet meer logisch. Ik kon niet meer terug! Als ik intellectueel eerlijk was tegen mezelf, dan kon ik me niet meer terugtrekken in mijn vroegere manier van denken…. Ik moest gewoonweg vooruitgaan en persoonlijk kijken naar het waarneembare bewijs…. Maar, waar te beginnen?

Toevalligerwijs had een collega zojuist een aantal hedendaagse biologieboeken verzameld. Ik opende er een voor de lol, en ik was verbijsterd door de eerste pagina die ik zag. Daar was hetzelfde evolutionaire overzicht van de soorten dat ik mij herinnerde van de muur van mijn middelbare schoolklas. Het was een boomachtige afbeelding met een aantal simpele levensvormen aan de onderkant en een serie van meer complexe wezens naar de bovenkant toe. Ik dacht altijd dat dat een redelijke presentatie was, maar nu begon mijn sceptische brein te tollen…

Afgezien van theoretische problemen aangaande de ‘boom’ zelf, hoe zit het met de evolutionaire processen die benodigd zijn om allereerst de eerste simpele levensvorm aan de onderkant van de grafiek te verkrijgen?

Volgende Pagina!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Bekijk Deze Korte Video!
Antropisch Principe


Antropisch Principe Video
Wetenschappelijke Wereldbeelden

De Schepping van Leven
Bewijs Voor Intelligent Design
Het Fossielenbestand
DNA Molecule
Problemen Met Het Fossielenbestand
Evolutie En Het Fossielenbestand
De Oorsprong van het Universum
Celstructuur
De Oorsprong van het Leven
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
Theïsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add De Oorsprong van het Leven to My Google!
Add De Oorsprong van het Leven to My Yahoo!
XML Feed: De Oorsprong van het LevenWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een Atheïst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
De Reis Thuispagina | Over Ons | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutTheJourney.org, Alle Rechten Voorbehouden.