Alles Over De Reis Zoek een kaart in een enorm veld - Alles Over De Reis Banier

De oorsprong van het universum


De oorsprong van het universum – Wat is de laatste theorie?

De Oerknaltheorie (“Big Bang”) en de gerelateerde “kosmische inflatie”-theorieën zijn tot de dag van vandaag nog steeds de dominante wetenschappelijke hypotheses zijn met betrekking tot de oorsprong van het universum. Volgens deze onderling gerelateerde concepten werd het universum tussen 13 en 20 miljard jaar geleden gevormd door de willekeurige, kosmische explosie van een subatomaire bal die ruimte, tijd, massa en energie in alle richtingen uiteensloeg. Alles – het complete heelal – ontstond uit een initiële stip van oneindige dichtheid (ook bekend als een “singulariteit”). Deze stip (die bestond buiten ruimte en tijd) kwam uit het niets, zonder reden, alleen om zonder reden te exploderen. Gedurende een periode van 10 miljard jaar ontwikkelden deze nieuw geschapen ruimte, tijd, massa en energie zich tot opmerkelijk geordende en volledig functionele sterren, sterrenstelsels en planeten, inclusief onze eigen aarde.

Dit is wat de experts zeggen over de oorsprong van het universum:

NASA: “Het universum werd ergens tussen 10 en 20 miljard jaar geleden gevormd uit een kosmische explosie die materie in alle richtingen uiteensloeg.”
(http://liftoff.msfc.nasa.gov/academy/universe/b_bang.html)

Universiteit van Berkeley: “De Oerknaltheorie stelt dat er ergens in het verre verleden helemaal niets was. Een proces dat bekend staat als vacuümfluctuatie schiep wat astrofysici een singulariteit noemen. Vanuit die singulariteit, die ongeveer zo groot was als een dubbeltje, werd het Universum geboren.”
(http://cosmology.berkeley.edu/Education/IUP/Big_Bang_Primer.html)

Universiteit van Michigan: “Ongeveer 15 miljard jaar geleden startte een gigantische explosie de uitbreiding van het universum. Deze explosie staat bekend als de Oerknal. Op dit punt bevond alle materiaal en energie zich in een enkele stip. Wat er voor deze gebeurtenis bestond is volkomen onbekend en het onderwerp van pure speculatie. Deze gebeurtenis was niet zozeer een conventionele explosie, maar veeleer een gebeurtenis die de hele ruimte vulde met alle deeltjes van het embryonale universum, die zich vervolgens snel uit elkaar bewogen.”
(http://www.umich.edu/~gs265/bigbang.htm)

PBS (de publieke omroep): Er vond een “initiële explosie” plaats van een oer-atoom dat alle materie in het universum bevatte.
(http://www.pbs.org/wgbh/aso/databank/entries/dp27bi.html)

Amerikaanse Associatie ter bevordering van de Wetenschap: “In de afgelopen vijftig jaar is een grote hoeveelheid bewijs verzameld ter ondersteuning van de algemeen aanvaarde theorie over de evolutie van het universum. Deze theorie houdt in dat een “oerknal” in een oogwenk een gigantische zwelling van het universum op gang zette, gevolgd door een geleidelijke uitzetting die tot op vandaag doorgaat en die nu aan het versnellen is.”
(http://www.aaas.org/spp/dser/seminar/011603cyclicuniversesummary.pdf)

Klinkt bekend…. Ik ga verder….


Volgende pagina!

Copyright © 2002-2021 AllAboutTheJourney.org, Alle rechten voorbehouden