Zelf-vervullende Profetie

Zelf-vervullende Profetie

 
U bent hier: De Reis >> Zelf-vervullende Profetie

Zelf-vervullende Profetie

Stop. Ik zag hier nog een potentieel probleem… Ik heb zojuist vastgesteld dat de voorspellingen uit het Oude Testament over een komende Messias al bestonden vóór Jezus, maar het enige dat me vertelt dat Jezus de persoon was die deze voorspellingen vervulde is het Nieuwe Testament. Ik heb dus een religieus boek dat gebruikt wordt om de voorspellingen in een ander religieus boek te ondersteunen – de verslagen in het Nieuwe Testament documenteren de vervullingen van de voorspellingen uit het Oude Testament. Is dit geen cirkelredenering? Gebruiken we de Bijbel niet om de Bijbel te valideren?

Ik ging een stap terug en bekeek mijn aantekeningen over de Bijbel… die herinnerden mij eraan dat de Bijbel vaak beschouwd wordt als één boek, en daarom bekritiseerd wordt op basis van een zelf-vervullende integriteit. Maar de Bijbel bestaat uit 66 afzonderlijke en gescheiden teksten die door zo’n 40 auteurs zijn geschreven die vaak niks met elkaar van doen hadden. Als we elke tekst op zichzelf bekijken, dan is het niveau van geldigheid en bevestiging binnen het Bijbelse werk als geheel opmerkelijk. Sterker nog, de Bijbel valideert zichzelf door zijn inherente ontwerp, dat de 66 afzonderlijke boeken verbindt tot één integraal werk.

Wanneer dit objectief geanalyseerd wordt, waarom zouden we dan een probleem hebben met het gebruiken van de 27 teksten in het Nieuwe Testament om de 39 teksten uit het Oude Testament te valideren? Het enige dat we doen is het gebruiken van een collectie van oude historische documenten om de echtheid vast te stellen van een andere collectie van oude historische documenten…. Academische historici doen dit de hele tijd…

Ik moest mezelf weer even tegenhouden.

Ik bevatte dit concept weliswaar met betrekking tot de 39 boeken van het Oude Testament, waarin de verscheidene auteurs en teksten door honderden jaren werden gescheiden. Maar omdat de 27 boeken van het Nieuwe Testament in een relatief korte tijd werden samengesteld, was het misschien voor deze teksten makkelijker om tot één geheel te zijn samengevoegd door een groep samenzwerende fanaten. Hoe zit het daarmee? Zijn er bevestigende bronnen buiten deze kleine religieuze kliek?

Toen herinnerde ik me de originele studie van Tacitus (zie deel twee) en herinnerde me dat andere schrijvers “Bijbelse” gebeurtenissen buiten de Bijbel beschreven…

Dus hoewel ik goed op weg was om het “cirkelredenering-argument” met betrekking tot de Bijbel te ontkrachten, realiseerde ik me dat ik deze kwestie compleet zou kunnen vermijden door terug te gaan naar de “buiten-Bijbelse” historische documentatie van de vervulling van de voorspellingen uit het Oude Testament.

Bijvoorbeeld, is er enige documentatie buiten het Nieuwe Testament dat aantoont dat Jezus geëxecuteerd werd zoals voorspeld werd in de Joodse Geschriften zoals Psalmen 22 en Jesaja 53?

Raad eens? Die documentatie is er inderdaad…

Ik ontdekte al gauw dat er talrijke niet-Christelijke bronnen buiten de Bijbelteksten bestaan die de gebeurtenissen uit het Nieuwe Testament bevestigen. Sterker nog, er is een variëteit aan buiten-Bijbelse bronnen die Jezus Christus en de opkomst van het Christendom direct vermelden. Ik vond dit verbijsterend! Hoe kon ik bronnen van historisch bewijs ontkennen als deze niet sympathiek waren tegenover de persoon Jezus of de drijfveer van het Christendom? In de legale wereld kan een ooggetuige die ofwel onverschillig ofwel antagonistisch tegenover een bepaalde zaak staat de meest overtuigende getuigenverklaring afleggen.

Ik was meer dan geïntrigeerd. Ik begon enkele van deze vroege, ongeïnteresseerde bronnen na te gaan…

Ga Verder Met Onderzoeken!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Wie Is Jezus?

Cornelius Tacitus
Plinius De Jongere
Christelijk Geloof versus Persoonlijke Relatie
Flavius Josephus
Profetie Over Jezus
Wat Is Overtuiging?
Het Betoog Voor Christus
De Lege Graftombe
De Wonderen van Jezus
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Zelf-vervullende Profetie to My Google!
Add Zelf-vervullende Profetie to My Yahoo!
XML Feed: Zelf-vervullende ProfetieWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een Atheïst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
De Reis Thuispagina | Over Ons | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutTheJourney.org, Alle Rechten Voorbehouden.