Realisme en Naturalisme

Realisme en Naturalisme

 
U bent hier: De Reis >> Realisme en Naturalisme

Realisme en Naturalisme

De grootste barričre tussen mij en welke vorm van religieus geloof dan ook waren de wetenschap en technologie van de 20e eeuw. Wat mij betrof was geloof in het bovennatuurlijke slechts een verzinsel van eenvoudige mensen in de oudheid die de wereld om hen heen probeerden te verklaren - de zon, de maan en de sterren; de oogstseizoenen; menselijke voortplanting, etcetera.

Nou, die oude tijden zijn voorbij. Tegenwoordig begrijpen we de wereld om ons heen – we hebben de kosmos in kaart gebracht, we zijn meester over agrarische technieken, en we hebben het menselijk genoom ontcijferd. Samengevat, de vooruitgang van wetenschap en technologie in de 20e eeuw hebben de noodzaak voor God (elk soort van god) verwijderd.

Meer in het bijzonder, dit is wat ik geloofde…

Alle dingen – van de uitgestrekte kosmos tot de microscopische cel – zijn het resultaat van ongecontroleerde natuurlijke processen gedurende miljoenen en miljarden jaren. Alles kan uitgelegd worden door het fysieke – er is geen reden voor enige notie van het metafysische. Alles is het resultaat van een wonderbaarlijke kansrekening, bijeengehouden door chemische systemen, natuurlijke wetten en fysische eigenschappen. Slimme mensen met telescopen en microscopen hebben voor eens en voor altijd “de code ontcijferd” door middel van de technologie van de 20e eeuw. De “feiten” van de "wetenschap" overtroeven alles dat filosofisch of religieus is. Einde verhaal.

De introductie van de publieke omroep-documentaire “The Miracle Of Life” (“Het wonder van het leven”), met een Emmy-award bekroond, vat misschien wel mijn ideeën het beste samen:

Vier en een half miljoen jaar geleden was de jonge planeet aarde een massa van kosmisch stof en deeltjes. Zij was bijna geheel bedekt door de ondiepe oerzeeën. Krachtige winden verzamelden willekeurige deeltjes uit de atmosfeer. Sommige daarvan werden afgezet in deze zeeën. Getijden en stromingen veegden de moleculen bij elkaar. En ergens in deze oude oceaan begon het wonder van het leven… De eerste georganiseerde vorm van primitief leven was een minuscuul protozoön. Miljoenen protozoönen bevolkten de oude zeeën. Deze vroege organismen leefden volledig onafhankelijk in hun zee-water wereld. Ze bewogen rond in hun aquatische omgeving, zich voedend met bacteriën en andere organismen…Vanuit deze eencellige organismen ontwikkelde zich al het leven op aarde. [1]

Volgende Pagina!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Bekijk Deze Korte Video!
Miller en Urey


Miller en Urey Video
Filosofische Wereldbeelden

Kritisch Denken Les 1
Metafysica
Realisme en Naturalisme
De Filosofie van het Leven
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Wetenschappelijke Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
Theďsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Realisme en Naturalisme to My Google!
Add Realisme en Naturalisme to My Yahoo!
XML Feed: Realisme en NaturalismeWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een Atheďst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
De Reis Thuispagina | Over Ons | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutTheJourney.org, Alle Rechten Voorbehouden.