Mijn Wereldbeeld

Mijn Wereldbeeld

 
U bent hier: De Reis >> Mijn Wereldbeeld

Mijn Wereldbeeld

Mijn wereldbeeld was eenvoudig – een advocaat en ondernemer die in de tredmolen van het leven rondrende! Twee decennia lang wijdde ik me aan het scherpstellen op persoonlijk welslagen en materieel succes. Ik studeerde handel, economie en rechten aan scholen als Georgetown, Oxford, en Berkeley. Ik werkte voor advocatenkantoren in glazen torens en ambitieuze technologiebedrijven. Wat mij betrof draaide het leven om mijzelf en om succes. Nadat ik aan de middelbare school biologie en aan de universiteit filosofie had gevolgd, konden “metafysische” dingen me eigenlijk weinig meer schelen. Ik was klaar met die fase in mijn leven – ik stelde mezelf zelfs de basisvragen niet meer: “Waar kom ik vandaan?” “Waarom ben ik hier?” of “Waar ga ik naartoe wanneer ik sterf?” Het deed er voor mij gewoon niet toe…

Gebaseerd op mijn intellect en ervaring, creëerde ik mijn eigen wereldbeeld – mijn eigen levensfilosofie. Om standaard culturele etiketten te gebruiken: ik was een “materialist”, “naturalist”, “relativist”, “humanist” en een “hedonist” die het allemaal wel aardig voor elkaar had. Eerlijk waar, ik voelde me succesvol en gelukkig. Ik had nergens een bovennatuurlijke reden voor nodig. Metafysische gedachten waren voor filosofen en theologen. “Religie” was OK voor hen die een kruk nodig hadden om door een moeilijk leven te kunnen wandelen – als ze maar niet in mijn richting strompelden.

Ik baseerde mijn leven op wat ik als een “sociaal contract” met de wereld beschouwde – het was alleen maar logisch om anderen goed te behandelen, om ethiek in het bedrijfsleven te hanteren, om liefhebbend mijn gezin te onderhouden. Diegenen onder ons die de middelen en mogelijkheden ter beschikking hebben, hebben op de een of andere manier een sociale plicht om aan de gemeenschap “terug te geven”. Dit was een rationele kijk op de wereld en ik had geen enkele bovennatuurlijke notie van “absolute waarheid” of moraliteit nodig om me vast te houden aan deze principes van gezond verstand.

Volgende Pagina!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Bekijk Deze Korte Video!
Wereldbeelden Video


Wereldbeelden Video
Filosofische Wereldbeelden

Metafysica
Kritisch Denken Les 1
Realisme en Naturalisme
De Filosofie van het Leven
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Wetenschappelijke Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
Theïsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add Mijn Wereldbeeld to My Google!
Add Mijn Wereldbeeld to My Yahoo!
XML Feed: Mijn WereldbeeldWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een Atheïst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
De Reis Thuispagina | Over Ons | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutTheJourney.org, Alle Rechten Voorbehouden.