De Schepping van Leven

De Schepping van Leven

 
U bent hier: De Reis >> De Schepping van Leven

De Schepping van Leven - Een Laatste "Experiment"

Het is opmerkelijk dat juist voordat ik dit hoofdstuk afmaakte een vriend mij confronteerde met het bewijs dat men leven had geschapen in een “willekeurig” laboratorium-experiment. Na enige discussie realiseerde ik mij dat mijn vriend refereerde aan de “vonk en soep” experimenten uit de vijftiger jaren toen mannen als Harold Urey en Stanley Miller mengsels van kokend water, ammonia, methaan en waterstof door ingewikkelde “electrische vonkensystemen” van bekers en reageerbuizen leidden. In die experimenten was men in staat om sporen te creëren van één of twee aminozuren – de “bouwstenen” van leven – en deze werden daarom door de media gehuldigd als bewijs voor de mogelijkheid van spontane generatie op een prebiotische aarde.[1]

Er waren vele onvermelde problemen met deze “ontworpen” experimenten. Het meest dramatische was dat de grootste bijprodukten van deze soepen bestonden uit teer (85%) en carbonzuren (13%), welke beide giftig zijn voor levende systemen. Niettegenstaande alle andere problemen, het produceren van een spoor aminozuur in een laboratorium-experiment is hetzelfde als het produceren van een baksteen om vervolgens te verklaren dat we daarmee hebben ontdekt hoe we op een willekeurige manier een wolkenkrabber in New York kunnen ontwerpen en bouwen.

Nadat we het wetenschappelijk materiaal wat uitvoeriger hadden bediscussiëerd, wendde ik mij tot mijn vriend en besloot ik hem een aardige, levendige illustratie voor te leggen…

“Neem een kikker en stop deze in een mixer. Laat de mixer zeven minuten aanstaan, of totdat de kikker is opgeklopt tot een schuimende consistentie.”

Hij keek me toch aan met zo’n blik….

“Giet het mengsel in een open doos en zet de doos een paar miljoen jaar in de zon.. Na een paar miljoen jaar pak je de doos op en bekijk je de inhoud…”

Ik knikte en vroeg hem: “Heb je nu een kikker?”

Hij hoefde maar een seconde na te denken…

“Nee, je hebt nog steeds kikkersoep,” lachte hij.

“Zo is het precies,” was ik met hem eens. “Hoe kun je nu iets anders hebben dan een soepachtige mix die de bouwstenen van kikkerleven bevat. Zonder informatie die het allemaal aan elkaar kan breien, heb je niks dat lijkt op een onafhankelijk organisme.”

In deze simpele illustratie zorgde ik voor de aanwezigheid van elk potentieel om een kikker te maken. Ik zorgde voor elk chemisch element, aminozuur, proteïne en molecule waaruit de organische structuur van de kikker bestaat. Maar toch, als ik deze illustratie in de context plaats van een “prebiotische soep” op een primitieve aarde, dan zouden we van geluk mogen spreken als zich ook maar een spoorelement of aminozuur zou ontwikkelen over eenzelfde periode – laat staan de biologische componenten van een complete kikker!

Volgende Pagina!

[1] Zie Harold C. Urey, The Planets, Their Origin and Development, Yale University Press, 1952; en Stanley Miller, Science, vol. 117, 1953, 528-529.


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:

English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Bekijk Deze Korte Video!
Kikkersoep


Kikkersoep Video
Wetenschappelijke Wereldbeelden

Onreduceerbare Complexiteit
Spontane Generatie
Intelligent Design Theorie
Problemen Met Het Fossielenbestand
Evolutietheorie
Het Fossielenbestand
DNA Molecule
De Schepping van Leven
Celstructuur
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Filosofische Wereldbeelden
Waarheid Beweringen
Theïsme
Stichters van Wereld Religies
Wereld Religies
Ontdek Waarheid
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Add De Schepping van Leven to My Google!
Add De Schepping van Leven to My Yahoo!
XML Feed: De Schepping van LevenWat denk jij? Hoe zie jij jezelf het meest:
1-Een Atheïst   2-Een Agnosticus   3-Een Spiritueel Persoon   4-Een Religieus Persoon   5-Een Volgeling van Jezus  
De Reis Thuispagina | Over Ons | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutTheJourney.org, Alle Rechten Voorbehouden.